Каменица Парк - изпълнение на хидроизолационни решения в основи

04.07.2018

Каменица Парк - изпълнение на хидроизолационни решения в основи


Източник: Интернет
ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълнява хидроизолационните работи в основи на първия етап от строителството на Каменица Парк - първият луксозен комплекс със смесено предназначение в централна градска част на гр. Пловдив.

Избраното техническо решение за хидроизолация в основите на обекта включва полагане на два пласта битумна мембрана Venus FC 4 mm, модифицирана с SBS (стирен бутадиен стирен) полимери и с огъваемост при отрицателни температури -20°C. Мембраната е производство на General Membrane и притежава много добра огъваемост, което я прави отлична при изпълнение на изолации в основи.
     
По сутеренните стени се предвижда защита на хидроизолацията с XPS и дренажна HDPE мембрана EcoDrain, която благодарение на специалната си пъпковидна повърхност предпазва от влага и позволява постоянно вентилиране и дрениране на покритите и защитени повърхности.
Комплексът се изгражда на емблематично за град Пловдив място - това на пивоварната на първата българска бира - Каменица. В него са предвидени офисни и жилищни площи, хотел, спортен център, басейн, детска градина и паркови зони.
Очаква се заедно с Пивоварница Каменница, пространството да се превърне в едно от най-модерните, знакови и посещавани места от пловдивчани и гостите на града.
За по-подробна продуктова информация, оферта и техническа консултация, моля посетете сайта ни www.vjf.bg или потърсете нашите специалистите директно в офисите ни в София, Пловдив и Бургас.