Поредната красива "Пета фасада" изпълнена от Ви Джи Еф Инженеринг

05.07.2018

Поредната красива "Пета фасада" изпълнена от Ви Джи Еф Инженеринг

През годините ВИ ДЖИ ЕФ не спира да развива иновативните си решения в различни направления и винаги с идеята да бъдат осигурени качествена консултация, проектиране, доставка и изпълнение. Стремежът към постигане на високо качество на услугата, неминуемо води до изграждането на все по-голямо доверие у инвеститорите и изпълнението на по-всеобхватни дейности в строителството. Такъв е случаят с еднофамилна жилищна сграда, където инвеститорът ни повери доставката и изпълнението на немалка част от изолационните и дренажни решения по обекта си.

ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълни хидроизолационното решение на вентилиран скатен покрив с битумни керемиди Master в цвят 2 toneblack, производство на италианската фирма Tegola Canadese и подложна битумна SBS мембрана Venus FC 3 mm, производство на General Membrane - дългогодишния ни партньор в битумните хидроизолационни мембрани и фотоволтаични системи. Битумните керемиди, които ВИ ДЖИ ЕФ предлага са изработени от естествен битум, импрегниран стъклен воал, силициев пясък и минерална посипка. По този начин се гарантира устойчивост на цветовете, защита на битумните слоеве от ултравиолетовите лъчи, дълъг живот на покрива, якост и предпазване от деформации.

За отводняване на пешеходните площи в имота са доставени полимербетонни линейни отводнители от серия ANRIN DRAIN KE-100 с поцинкован усилен ръб и полиамидна решетка с Oval Grip дизайн за клас на натоварване C250, произведени в Германия. Благодарение на полимербетонната си структура, линейните отводнители, които ВИ ДЖИ ЕФ представя на българския пазар са здрави, изцяло водоплътни и не стареят. Притежават висока издръжливост на натиск и устойчивост на опън при огъване. Линейните отводнители ANRIN са устойчиви на агресивна среда, което е от съществено значение при наличието на подпочвени води, а възможността за обработка на продукта на място на обекта – спестява време и средства.

Декоративният камък, покриващ дренажа е отделен от тревата с помощта на кантираща лента EcowebStrip. Повърхността на лентата е текстурирана, което гарантира добър контакт със земната основа. Основните предимства на HDPE кантиращата лента, която ВИ ДЖИ ЕФ предлага са компактните ѝ размери, бързият и лесен монтаж. След монтаж в земната основа лентата е почти невидима.

ВИ ДЖИ ЕФ е компания, следваща новостите, с непрекъснат стремеж да предлага на своите партньори комплексно обслужване чрез иновативни и практични технически решения.