Предизвикателството Сокотаб - реновация на индустриален покрив от ВИ ДЖИ ЕФ

21.04.2020

Предизвикателството Сокотаб - реновация на индустриален покрив от ВИ ДЖИ ЕФ

Със своя многогодишен опит, ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг се е доказала като коректен партньор с богато портфолио от услуги и изключително развит проектен мениждмънт.

Поредният проект, който служи за доказателство, са реновираните през изминалата 2019 година покриви на „Предприятие за преработка на тютюни Сокотаб", в с. Радиново, Област Пловдив. 

В рамките на изминалата година се извърши цялостен ремонт, включващ подмяна на съществуваща и направа на нова топло и хидроизолация на всички покриви – с обща площ от 53 000 кв. м. Използваните материали за изпълнението на проекта бяха изцяло съобразени със спецификата на обекта и системните решения, които предлагаме, а именно каменна минерална вата с дебелина от 10 до 16 см и синтетична TPO хидроизолация EverGuard 1.5 mm.Предизвикателството в проекта беше изпълнението на всички дейности по подмяната на хидро и топлоизолацията, да се извърши по време на годишната профилактика на предприятието. 

За 12 дни екипът на ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг успешно реализира подмяната на 12 000 кв. м. хидро и топлоизолационна система на покривите на предприятието. Това включва дейности по демонтаж на съществуващата паро, топло и хидроизолация, и монтаж на изцяло нов пакет от пароизолация и минерална вата с подходяща дебелина, както и синтетична мембрана, съобразена с екстремните условия на експлоатация на покрива.

ВИДЕО

Изпълненото проектно решение е част от системните хидроизолационни решения за индустриални покриви на ВИ ДЖИ ЕФ, доказали през годините своето качество и сигурност.

Детайлът се състои от:

1. Метална покривна конструкция и LT ламарина; 
2. Пароизолационна мембрана; 
3. Топлоизолация от каменна вата; 
4. Хидроизолационна синтетична TPO мембрана EverGuard TPO Smooth White 1,5 mm.

Екипите на ВИ ДЖИ ЕФ са на Ваше разположение в офисите на компанията в София, Пловдив, Бургас и Варна, където може да получите консултация и необходимата Ви информация във всички направления!