През изминалите 2018 и 2019 г. изпълнителят “Трейс – Пътно строителство” АД извърши успешно и в срок първите етапи от  ремонтните дейности на бул. „България” в столицата: между булевардите „Гоце Делчев” и „Акад. Иван Е. Гешов” и отсечката от бул. „Черни връх” до „Акад. Иван Е. Гешов”, а към днешна дата се изпълнява и отсечката от бул. „Гоце Делчев” до ул. „Тодор Каблешков”.

Поради интензивния трафик и големи натоварвания в тези участъци, решението включва полагането нa изключително силно армираща стоманена мрежа за асфалтови настилки, която ВИ ДЖИ ЕФ достави, и от която са положени над 80 000 кв.м.

RoadMesh е високоякостна, двойно усукана, хексагонална мрежа за армиране на асфалтови настилки от дълбоко поцинкована стоманена тел, с вплетени напречни пръти. Триизмерната и структура спомага за създаването на високо сцепление с материала в клетките на мрежата, което превръща системата мрежа-асфалт в хомогенна. Този ефект спомага за благоприятното разпределяне на натоварванията от трафика и работи срещу образуването на деформации и коловози по ремонтирания път. Армирането на асфалта с мрежи ограничава образуването на пукнатини и спомага за удължаването на експлоатационния живот на настилката.

RoadMesh се налага като изключително технологичен, ефективен и предпочитан продукт при ремонтните дейности на пътища в градска и извънградска среда, отличаващи се с интензивен и тежък трафик.

ВИ ДЖИ ЕФ е специализирана в даването и реализирането на решения за подобряване на инфраструктурата и опазването на околната среда.