Природата е един от нашите най-мощни пазители и лечители. Дърветата да важни за нашия живот, защото са пряко свързани с въздуха и водата, осигуряват дома на множество птици, насекоми и микроорганизми. Всяко дърво има своята специфична енергия и свое място в безкрайността на Вселената, има своите история и мъдрост. Във всички култури на дървото се отделя специално място.

По случай 20 годишнината на ВИ ДЖИ ЕФ, ние, служителите на компанията, засадихме композиция от 20 широколистни и иглолистни дървета в зелените площи на кв.Тракия, гр.Пловдив.

Концепцията на проекта е обособяване на композиция от видове с различна листна текстура и хабитус. Центърът е група, съчетаваща могъщата корона на Атлаския кедър и елегантния силует на Обикновения кипарис. В полукръг около нея са насадени шест японски вишни, които през пролетния сезон да изградят непрекъсната стена от розов цвят. На заден план е разположена смесена група от широколистни и иглолистни дървета, които посредством формата на короната си, цвета на листата и цъфтежа си, целогодишно да привличат вниманието на пловдивчани. Основна функция на тази група е да създава своеобразен фон, който да подчертава ефекта на кедъра, кипарисите и японските вишни.

Ето ни и нас – запретнали ръкави и щастливи, защото всеки трябва да посади поне едно дърво в живота си, но когато го правиш заедно с приятели, емоцията е още по-сила и за цял живот.

Благодарим за любезното съдействие на кмета на район Тракия – г-н Костадин Димитров, който освен административно, ни оказа и пряко съдействие като се включи в нашата инициатива.