Изпълнените 3 типови пешеходни надлеза се намират над Софийски околовръстен път между пътните възли „Лозен” и „Герман” и всяка от тях представлява композиция от 2 обема тип опори, между които е развита елегантна стоманена конструкция на пешеходен мост. Съоръженията ще осигуряват безопасно пешеходно пресичане и ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт.

Общите размери на пътните съоръжения  са 56 м / 13 м с височина 10,44 м в зоната на стълбищата и 11,44 м в най-високата точка. Светлата ширина на пешеходното платно е 2,82 м и светлия вертикален габарит над пътното платно е 5,5 м. Архитектурното решение за визията на съоръжениеята е те да бъдат своеобразен акцент с формата на портал за подхода към столицата.

Изпълнените от ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг дейности над покривите с метална конструкция включват полагане на пароизолация и топлоизолация от каменна вата, върху която е фиксирана механично синтетична мембрана от продуктовата гама на Renolit. Съставът на синтетичната покривна мембрана Alkorplan 35176 от PVC в комбинация със селектирани пластификатори осигурява на материала  устойчивост на атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи, а армировката от тъкан полиестер допринася за отличните механични свойства.

Опорите, разположени двустранно на Софийски околовръстен път представляват стоманобетонни стълбищни ядра с асансьорна клетка. Техническото решение при покривите им е полагане на двупластова хидроизолационна система с битумни APP мембрани от италианския производител General Membrane. Този тип мембрани се отличават с високата устойчивост на топлина и UV лъчи, което ги прави подходящи за полагане като финишен слой. Минералната посипка на втория хидроизолационнен пласт допълнително повишава топлоустойчивостта на мембраната и удължава живота на системата.

Металните елементи при покрива на пешеходния надлез и капаците за бордове по периферия на стоманобетонните покриви са производство на ВИ ДЖИ ЕФ Метали. Специално разработени за нуждите на проекта и съобразени с цветовите изисквания, металните елементи осигуряват надежно завършване хидроизолационния пакет и допълват естетическата визия на съоръжението.