В началото на месец декември 2017 година, пред ремонтирания парк на НДК, тържествено бяха запалени светлините на Столичната коледна елха. Засадената нова 10-метрова елха постави изпълнителите през редица логистични и технически предизвикателства. Специалистите от ВИ ДЖИ ЕФ осигуриха решение за стабилизирането и подсигуряването на огромното коледно дърво чрез система от подземно стабилизиране със земни анкери.

По този начин, чрез използването на иновативната за страната ни система, вероятността за загиване на елхата, за нейното преобръщане или накланяне, значително се намалява, а жителите и гостите на София, ще имат възможност още дълги години да се наслаждават на своето коледно дръвче.

Иновативната система за стабилизиране се състои от анкерна глава и стоманено въже. Благодарение на своя уникален дизайн и прецизна изработка, те могат да бъдат монтирани в почти всички типове почви. Качеството на използваните материали и противокорозионната им устойчивост позволяват анкерите да бъдат в агресивни, силно преовлажнени и засолени почви, където други методи за фиксиране и стабилизиране са неприложими.
Предлаганите от ВИ ДЖИ ЕФ земни анкери имат редица предимства – висока надеждност и носимоспособност, дълготрайност. Монтажът им е опростен и не изисква специални умения.
Анкерите имат широк спектър на приложение – те са бърз и естетически издържан метод за фиксиране на средно и едроразмерни дървета, пейки, перголи, подпорни стени и друга паркова мебел. Компактните им размери и лесният монтаж ги правят подходящи за укрепването на огради, палатки, тенти, надуваеми развлекателни съоръжения и редица преместваеми съоръжения като детски пързалки, павилиони, химически тоалетни и резервоари.
Надеждността им ги прави предпочитано решение при изграждането на опорни конструкции за лозя и увивни растения, подпори в градинските центрове и разсадници. Подробна информация, инструкции и схематични примери за приложението на анкерите, както и на редица други продукти и системни решения, може да намерите на нашия уебсайт.