Ви Джи Еф Инженеринг представя жилищна сграда в гр. София – обект, в чието проектиране и изпълнение намират място изпитани през годините системни решения на компанията, а именно:

  • Хидроизолационни системи за основи, плоски покриви, тераси и трафик зони
  • Обшивки по бордове и метални окомплектовки

Хидроизолационните детайли на основите, всички покриви, тераси и трафик зони в проекта са изпълнени с битумни мембрани, производство на General Membrane, Италия и включват решения за основи, конвенционални плоски покриви, използваеми покрив тераси и трафик зони. 

Хидроизолационният пакет в основи включва 2 пласта битумна SBS мембрана Venus FC 4 mm -20°C и усилващи ивици с Flexobit 5 mm в зоните на дилатационните фуги. Битумната мембрана Venus FC, модифицирана с SBS (стирен бутадиен стирен) полимери и с огъваемост при отрицателни температури -20°C, е производство на General Membrane и се характеризира с много добра огъваемост, което я прави отлична при изпълнение на изолации в основи. 

Flexobit 5 mm e произведена от чист SBS битумен полимер. Материалът от ново поколение e мембрана без армировка, която осигурява висока устойчивост на пробив и притежава функцията да се възстановява в случай на компрометиране. Поради липсата на армировка и пълнители в състава си, мембраната има над 1000% удължение с пълна възвръщаемост към изходното положение, което гарантира надеждност при обработка на специфични и важни детайли. 

За надеждна хидроизолация на плоските покриви Ви Джи Еф Инженеринг изпълни система с битумни мембрани на база APP полимери, които се характеризират с повишена топлоустойчивост. За завършващ пласт е положена мембрана с бяла посипка, която поради високия си индекс на отражение на слънчевата светлина (SRI) допринася за редуцирането на работните температури на покрива.

За да се изпълни надеждна хидроизолация при всички тераси на сградата е положена двупластова хидроизолационна система с битумни мембрани. Ви Джи ЕФ обърна внимание при техническото решение и изпълнение на основните детайли на терасите, а именно хидроизолирането около отводнителите и обработката на битумната мембрана в зоната на дограмата. 

Обшивките по бордовете и всички метални окомплектовки, произведени от Ви Джи Еф Метали, са друго решение, включено в осъществяването на проекта Авигея. Продуктите се произвеждат по индивидуален дизайн, размери, цвят и тип ламарина, в зависимост от заданието и изискванията на проекта и инвеститора.

В трафик зоните на комплекса са монтирани полимербетонни линейни отводнители с усилен ръб ANRIN KE, производство на ANRIN, Германия. Класът на натоварване е съобразен с приложението на зоните – трафик на коли и хора, което гарантира дългогодишната безпроблемна експлоатация на продукта.

С опита, натрупан след десетилетия работа в хидроизолационните дейности, предлагаме на всички участници в инвестиционния и строителния процес своите знания и компетентни решения.

В четирите офиса на Ви Джи Еф в София, Пловдив, Бургас и Варна, ще откриете специалисти, готови за съдействие и консултация по детайли и конкретни решения.