Работилницата за мартеници на ВИ ДЖИ ЕФ събра съмишленици от 20-тина творчески настроени ентусиасти, решили да дадат шанс на въображението и емоциите си и да сътворят най-красивите мартеници на света (или поне в своите очи).

Както всеки голям проект, така и производството на мартеници, изисква предварителна подготовка. Осигурихме куп вълнени прежди, вълнички и дървени мъниста. Като всяко професионално производство не пренебрегнахме етикетите и опаковката. След което, сформирахме бойната бригада.

Всичко беше планирано, изчислено, но резултатите надминаха очакванията ни. Мартениците се получиха брилянтни. Доказахме, че човешкото въображение, примесено с творчески ентусиазъм, приятна компания и естествени материали има необятни възможности.

Започнахме в ранния следобед и свършихме по тъмно. Всеки даде частица от себе си, преплитайки червеното и бяло в пожелание за здраве. Защото основните символи на мартеницата са именно здравето, щастието и сполуката.

С нашите мартеници пожелаваме на нашите партньори и приятели да са здрави, защото само при наличието на здраве, останалите неща имат значение.

Честита Баба Марта!