ВИ ДЖИ ЕФ представя модулни системи Mineral Terramesh  – фабрични модули за изграждане на армирани насипи с наклонено каменно лице, съчетаващи предимствата на стандартните и добре познати модулни системи с вертикално каменно лице Terramesh и модулните системи с наклонено лице Зелен Terramesh и възможност за затревяване.

Системата Mineral Terramesh се състои от следните компоненти –  двойно усукана телена мрежа с най-висока степен на антикорозионна защита Galmac (95%Zn+5%Al) и полимерно покритие Polimac с растер на оплетката 8х10, панел от заварена мрежа с Galmac Plus (Zn90%+Al10%) покритие на телта и компоненти, гарантиращи наклона на модулите (70о, 80 о и 87о). Съобразно изискванията на проекта, панелът от заварена мрежа може да бъде от външната или вътрешната страна на лицето. Сързването на  отделните модули се извършва с поцинковани пръстени, с използването на които се гарантира монолиност на конструкцията.

В лицевата си част, системата се запълва с камък, който благодарение на растера на заварената мрежа  (5х5 см или 10х2,5 см) може да е по-ситна фракция, сравнено с традиционните модулни системи Terramesh. Обратният насип се изпълнява механизирано, съобразно проектните предписания.

За изграждане на високи армирани насипи, системите работят в комбинация със споени и тъкани геомрежи, с якости на опън, съгласно изискванията от статически изчисления.

Основни предимства на системата са:

  • По-малък обем на камъка в лицето на системата стравнено с обикновените модули;
  • Възможността за използване на по-ситна фракция на камъка;
  • Възможността за механизирано запълване на модулите;
  • Бърз темп на монтаж;
  • Лесна поддръжка.

За допълнителна информация относно системите и решенията, с които ВИ ДЖИ ЕФ работи, можете да се свържете с техническите екипи в офисите им в страната.