Във все повече градове, реконструирайки пътните си артерии – пешеходни и автомобилни, специалисти залагат на качествени решения. Един примерен проект за реконструкция на централна градска част е на бул. „Хаджи Димитър”, в гр. Сливен. Проектът съчетава в себе си модернизирани и устойчиви решения на съвременно градоустройство.

Новата структура на булеварда дава приоритет на пешеходците и велосипедистите, като осигурява безопасност на всички участниици в движението. Озеленяването е основен акцент, като, облагородявайки и увеличавайки неговата площ, са въведени много иновативни модели в крак с основните тенденции за устойчив ландшафт.

За да се справят с развитието на плевели в храстовите групи и зелените площи около дърветата, специалисти положиха Мулчираща биорогозка AWC 10. Тя не само предотвратява наличието на плевели, но и същевременно осигурява оптимални условия за развитие на растителността. Освен това зелените площи са кантирани по периферията си с метални разделителни ленти Steel Strip.

Все повече се говори за навлизането на съвременните електрически автомобили като мярка за намаляване на вредните емисии и опазване на околната среда. Община Сливен предоставя възможност на гражданите да се възползват от зареждане на електрически автомобили, като част от паркоместата за това са изградени посредством система Grass Road, разработена от Ви Джи Еф. Това е системно решение за изграждане на устойчив и дълготраен затревен паркинг. По този начин се повишава количеството на зелените площи, като същевременно се обособяват паркоместа със специално предназначение. Част от зелените площи в близост до зоните с натоварен трафик са усилени със система EcoWeb Garden. 

Благодарим на проектантския екип и фирмата изпълнител, че ни се довериха за предоставянето на системни решения за реконструкция на главна артерия в градска среда. 

Ви Джи Еф притежава капацитета да се справя с предизвикателства, изискващи решения, свързани с ландшафтно проектиране, което да повиши естетическата стойност и устойчиво строителство.