Имаме удоволствието да ви представим някои от системните решенията за паркова архитектура, с които съдействахме за изграждането на крайбрежен парк, разположен в един от привлекателните курорти по Черноморието – с. Лозенец, общ. Царево. 

Паркът е изцяло новоизграден с красиви алеи за разходка с места за отдих, амфитеатър за публични събития, фонтан, слънчев часовник и още много други елементи на съвременната паркова архитектура. Основната концепция, на която е базиран и стилът му, е използването на естествени материали като камък, метал и дърво. Всички кошчета за отпадъци, пейки, подпорни стени, включително фонтанът и сцената на амфитеатъра са изградени от модулни елементи, доставени от Ви Джи Еф.

На територията на крайбрежен парк ‘Лозенец’ бяха инсталирани 152 модула за пейки, по специално разработени детайли от колегите от Ви Джи Еф. Всяка една пейка се състои от модули, които при запълване с камък служат за основи, като към тях са фиксирани седалки от дървени греди. Бяха доставени и 35 модула за направата на кошчета за отпадък. Комбинацията от камък и заварени мрежи с галфан покритие, плюс металното тяло на кошчето, придава абсолютно естествен завършек на парковия елемент.

Подпорни стени от модулни дрениращи конструкции са изградени в югоизточната част на парка и служат за обособяването на алея, водеща до брега на морето.

Фонтанът, разположен при входа на парка, е в ритъм с цялото парково обзавеждане, като неговата периферия отново е в облицовка от заварени мрежи.

Амфитеатралното пространство разкрива прекрасна гледка към морските пейзажи, а дъговидната подпорна дренираща конструкция между сцената и зелените площи подчертава натуралната визия на новоизградените съоръжения.

Чрез избраното решение се гарантира дълговечност, а масивните и стабилни елементи ограничават възможността за кражби и вандализъм, като същеврменно се оформя една по-естествена и хармонична визия на парковата среда.

Освен елементите от заварени мрежи, на територията на парка, Ви Джи Еф достави решение за укрепване на откос с геоклетъчна система.

Благодарим на фирмата изпълнител и проектантите, че ни се довериха за предоставянето на част от нашите системни решения за такъв значим проект!