Дългогодишният ни партньор ANRIN разширява продуктовата си гама в монолитната система за отводняване на зони с тежко натоварване до F900 в 2 направления: добавяне на нови размери отводнители и промяна в детайла на връзката между отделните канали. Така се ражда новият линеен отводнител – SOLIDBLOCK 100 с размер 100 мм на леглото и височина 238 мм.

Най-голямата промяна е добавянето на уплътнение при UNILINK връзката на всички канали SOLIDBLOCK. Благодарение на него се постига по-добра водоплътност и устойчивост на системата във времето. Продуктът е получен от естествени суровини с минерални кварцови пълнители с различна зърнометрия. Впоследствие те се свързват чрез смес на основа смола. Така системата, от нови продукти, съчетава в себе си най-добрите качества на обикновените бетонни и чугунени канали. Като, разбира се, и тук са включени необходимите аксесоари – утайник и ревизия – с чугунена решетка с патентован от ANRIN OvalGrip дизайн и затваряща капачка.

 

Благодарение на полимербетонната си структура линейните отводнители ANRIN са здрави и притежават изключителни физико-химични свойства – висока издържливост на компресия и якост на огъване, като от особено значение е устойчивостта на течни химикали, що се отнася до подпочвените води. Отводнителните от този характер са изцяло водоплътни, нестареещи и с до 75% по-ниско тегло от стандартните бетонови канали. Полимербетонът дава възможност за обработка на каналите на място на обекта (рязане за напасване на дължини).