Януари е дълъг месец, играе ролята на ново начало, поставяме си годишни цели, възстановяваме се от празниците и влизаме в работен режим, още по-готови да прескочим всяко едно препядствие. Затова пък през февруари вече сме загрели, аклиматизирани и сме се гмурнали стремглаво в бурнитe води, които ни поднесе 2022-ра. Настроенията във вътрешно-фирмения живот стоят по същия начин. С група ентусиасти решихме да спретнем едно здравословно събитие, в което да премерим сили, а и да се позабавляваме. На 11-ти и 18-ти проведохме турнир по тенис на маса със скромното име VJF T.T. Open 2022. Скромни не е епитет, който може да използваме за уменията на участницте обаче. Съвсем смело може да заявим, че се развихри една луда надпревара. Ето как протече събитието:

Започнахме с 14 участници. Имаше представители от всички отдели на компанията, от всички възрасти, пол и с различни умения. Това ни мотивира да се раздадем на пълни обороти. В честна и равностойна игра на първата дата от събитието се изиграха основните 7 срещи, които отправиха спортистите в 2 посоки. Победителите поеха към втория кръг на турнира, а всеки отпаднал имаше възможността да участва в така наречения малък финал, чийто победител се сдоби с правото да се завърне в надпреварата.

Така на 18-ти се изправиха първите 8 ракети на Ви Джи Еф в ожесточен двубой. Вторият етап от турнира беше една идея по-различен. Играхме по схема „всеки срещу всеки“. Този, който извоюва най-много победи, заема челната позиция на подиума. Фокус, лека игра, изпълнена с тежки и технични удари, се разрази и наложи атмосферата в залата, оставяйки публиката почти безмълвна. Напрежението нарасна, но за щастие си остана само в рамките на масите. Наблюдавахме чиста форма на спортсменство, където по-опитните играчи се наложиха с финес, а не агресивна доминантност.

 

Всеки труд се възнаграждава. Затова бяхме подбрали специални награди за първите трима в класацията. Разбира се трофей, но и нещо за приповдигане на петъчния дух. Пожелаваме на победителите да не губят отдадеността си, да бъдат здрави и не на последно място да се насладят на наградите си.

Специални благодарности за всички, замесени в събитието.
Това е самото началото на годината, очаквайте още подобни инициативи.