Една от инициативите, с която екипът на Ви Джи Еф отбелязва 20–тата си годишнина бе постановката ТЪРГОВЕЦЪТ. Водени от чувството си за хумор, приятелството и мотото, че „Титаник е бил построен от професионалисти, а Ноевият ковчег от – аматьори„, екипът на Ви Джи Еф направи своите гости част от едно незабравимо представление. Сценарият на постановката бе изцяло авторски в духа на българските нрави и култура, представени през призмата на „Българи от старо време“. Яркият актьорски състав пресъздаде цялата палитра от образи, които раждат различните краища на България.

Сюжетът проследи приключенията на търговеца Спиро Паричков, който бе твърдо решен да завладее пазара с Иновативни керемиди от битум, но пазарлъкът му така и не успя. Различните комични ситуации, в които той попадна по пътят си към забогатяването предизвикаха сълзи от смях у зрителите и представиха един закачлив поглед над всичките ни копнежи и желания за бързо забогатяване и илюзорна слава. Каквото и да бъде казано за ТЪРГОВЕЦЪТ, не би било достатъчно да обрисува този шедьовър, който сътвори театралният екип на Ви Джи Еф, защото емоциите, желанието и любовта, към това, което правиш не биха могли да се опишат.  

Ви Джи Еф отново доказа, че не е само екип от професионалисти в сферата на иновативните строителни решения, а и едно голямо и задружно семейство от хора с огромни сърца, вродена театралност и чувство за хумор, за които и на Бродуей биха ни завидели.