Благодарение на опита си в хидроизолирането на редица индустриални сгради, ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг бяха избрани от главния изпълнител „Линднер България“ ЕООД  за изолационните дейности на новостроящата се логистична база на фирма „Сико Сървис“.

Сградата, която се намира в район Искър, е решена като два основни обема. Единият е отреден за складова част, а другият за административна част с офиси. Като подизпълнител за хидроизолационните дейности ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълни послоен монтаж на покрива на складовата част с площ над 3000 кв.м.

Покривният пакет включва пароизолационна мембрана, топлоизолация с обща дебелина 16 см, клиновидна вата за оформяне на наклони и механично фиксирана PVC мембрана Alkorplan  35176 с дебелина 1,5 мм.
ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълни и ревизионни пътеки с Alkorplan PVC – P Walkway за обслужване на покрива в близост до люковете за димоотвеждане.

Предстои хидроизолиране на плоския покрив на административната част, който ще се изпълни с битумно-полимерна мембрана Gemini P 3 mm APP -10 °C за първи пласт и Gemini PGR 4,5 kg APP -10 °C за втори пласт с посипка.
Предлаганите от ВИ ДЖИ ЕФ APP битумни мембрани притежават изключителна пластичност и са приложими  във всякакъв тип географски райони, особено там, където се изисква висока устойчивост на топлина, UV лъчи и стареене.
Към сградата са предвидени и съпътстващи съоръжения – подземен резервоар за противопожарни нужди и водомерна шахта.
За изолирането на двете съоръжения от външната страна са положени газопламъчно два пласта битумна мембрана от продуктовата гама на General Мembrane, а за механична защита на хидроизолацията по стени са монтирани XPS плоскости и е фиксирана HDPE мембрана EcoDrain, притежаваща отлична механична якост, устойчивост на корозия и химически реагенти.
Благодарение на специалната си повърхност, ЕcoDrain предпазва от влага и позволява постоянно вентилиране и дрениране на защитената повърхност. Явява се идеална бариера срещу вода, влага, подпочвени газове и изпaрeния.
За осигуряване на водоплътност в резервоара се предвижда хидроизолиране със синтетична PVC мембрана Alkorplan на водещия производител на синтетични фолиа Renolit. Еднопластовата система притежава редица предимства – бърз, лесен и технологичен монтаж, независимо от външните условия. Монтажът се осъществява без открит пламък, като самият материал е самозагасящ се. Синтетичната PVC хидроизолация Alkorplan разполага с богато цветово разнообразие и се явява 5 пъти по-леко решение, сравнено с другите синтетични мембрани.
С богатия си опит в хидроизолирането на индустриални и логистични сгради и съоръжения, ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг представляват надежден партньор и гаранция за качествено изпълнение.