Свързахме се с дома за деца, „Олга Скобелева“ в Пловдив. Причината – научихме, че в града се строи защитено жилище от семеен тип,  като част от процеса на деинституционализация на децата, лишени от родителска грижа.  В жилището ще живеят част от малките обитатели на дом „Олга Скобелева“,  деца на възраст от 6 до 12 години.

  • Включихме се с желание да помогнем със своите умения и труд

Решението да се включим в проекта е взето. След среща с координатор от дома, стана ясно, че все още необлагороден е дворът на жилището. Погрижихме се за откритите пространства – проектирахме и изпълнихме пергола и пейки от габиони, на които децата ще си почиват от игрите, четат или просто си говорят, докато са навън.

  • Работният процес

Подготвени с необходимите материали, инструменти и добро настроение, ние, от екипа на ВИ ДЖИ ЕФ, влязохме рано сутринта в двора на дома. Имахме и помощници – момчетата от дома „Олга Скобелева“, които помагаха с каквото могат. Щастливи сме, че имахме възможността да контактуваме с тях, защото вниманието е това, от което те имат най-голяма необходимост.

След дългия работен ден, бяхме изморени, но и заредени с много положителни емоции.

  • Първи юни – ден на всички деца

Това беше денят избран за официално откриване на защитеното жилище. Дворът бе изпълнен с деца и гости.

Директорът на Пловдивския Комплекс за Социални Услуги „Олга Скобелева“, благодари на дарителите, които са подкрепили каузата, както и на децата, които са се включили със собствени идеи и труда си, в изграждането на своя нов дом. Пожелаваме на добър час на възпитателите и децата в защитеното жилище.