През годините ВИ ДЖИ ЕФ не спира да развива иновативните си решения в различни направления и винаги с идеята да бъдат осигурени качествена консултация, проектиране, доставка и изпълнение. Стремежът към постигане на високо качество на услугата, неминуемо води до изграждането на все по-голямо доверие у инвеститорите и изпълнението на по-всеобхватни дейности в строителството. Такъв е случаят с еднофамилна жилищна сграда, където инвеститорът ни повери доставката и изпълнението на немалка част от изолационните и дренажни решения по обекта си.

ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълни хидроизолационното решение на вентилиран скатен покрив с битумни керемиди Master в цвят 2 toneblack, производство на италианската фирма Tegola Canadese и подложна битумна SBS мембрана Venus FC 3 mm, производство на General Membrane – дългогодишния ни партньор в битумните хидроизолационни мембрани и фотоволтаични системи. Битумните керемиди, които ВИ ДЖИ ЕФ предлага са изработени от естествен битум, импрегниран стъклен воал, силициев пясък и минерална посипка. По този начин се гарантира устойчивост на цветовете, защита на битумните слоеве от ултравиолетовите лъчи, дълъг живот на покрива, якост и предпазване от деформации.

За отводняване на пешеходните площи в имота са доставени полимербетонни линейни отводнители от серия ANRIN DRAIN KE-100 с поцинкован усилен ръб и полиамидна решетка с Oval Grip дизайн за клас на натоварване C250, произведени в Германия. Благодарение на полимербетонната си структура, линейните отводнители, които ВИ ДЖИ ЕФ представя на българския пазар са здрави, изцяло водоплътни и не стареят. Притежават висока издръжливост на натиск и устойчивост на опън при огъване. Линейните отводнители ANRIN са устойчиви на агресивна среда, което е от съществено значение при наличието на подпочвени води, а възможността за обработка на продукта на място на обекта – спестява време и средства.

 

Декоративният камък, покриващ дренажа, е отделен от тревата с помощта на кантираща лента EcowebStrip. Повърхността на лентата е текстурирана, което гарантира добър контакт със земната основа. Основните предимства на HDPE кантиращата лента, която ВИ ДЖИ ЕФ предлага са компактните ѝ размери, бързият и лесен монтаж. След монтаж в земната основа лентата е почти невидима.

ВИ ДЖИ ЕФ е компания, следваща новостите, с непрекъснат стремеж да предлага на своите партньори комплексно обслужване чрез иновативни и практични технически решения.