Във връзка с плана за развитие и опазване на зелената система на Община Челопеч започна подмяната на всички дървени колчета и разпънки, с които са укрепени дърветата, чрез използване на иновативни и природосъобразни методи. Осигуреното от ВИ ДЖИ ЕФ решение за укрепване чрез земни анкери добива все по-голяма популярност и се налага като предпочитан метод за надземно стабилизиране на дървета.

Едни от най-големите предимства на системата са изключително компактните й размери при доставка, както и нейната висока надеждност. Системата за надземно стабилизиране се състои от анкерни глави, стоманено въже, гумени протектори, непозволяващи наранявания по дръвчетата, както и специални заключващи механизми, които дават възможност за бързо и лесно коригиране наклона на дървото. Уникалният дизайн на системата позволява монтирането й при всякакви климатични и почвени условия, а високата антикорозионна устойчивост гарантира нейната дълговечност.

Подробна информация, инструкции и схематични примери за приложението на анкерите, както и на редица други продукти и системни решения, може да намерите на нашия уебсайт.