Сградната обвивка предпазва обитателите и вътрешните сградни системи от атмосферни влияния, включително топлина, студ, вятър и по-специално вода. Проникването на вода е един от най-често разпространените проблеми, а щетите от това могат да доведат до развитие на мухъл, проблеми с качеството на въздуха в помещенията и дори до компрометиране на структурни елементи от сградната обвивка.

Най-добрият начин за защита на сградата е правилният избор на хидроизолационна система още по време на първоначалната фаза на проектиране.

Специализирани в разработването и изпълнението на цялостни хидроизолационни решения, след  реализирането на Адора Бизнес Център 2 Ви Джи Еф Инженеринг бяха избрани и за хидроизолационните дейности при Адора Бизнес Център 3.

Техническото решение за всяка една част от сградата беше изпълнено с висококачествени битумни мембрани от продуктовата гама на General Membrane. Според предназначението на елементите от сградната обвивка, бяха разработени различни детайли за изпълнението на хидроизолационните дейности.

Например, за хидроизолациите на плоските неизползваеми покриви на Адора 3 бяха съобразени условията, на които са изложени тези части на сградата – дъжд, сняг, ветрови натоварвания, високи температури и UV лъчи.

Изпълнената изолация при покрива на Адора 3 включва двупластова система с битумни мембрани на база АPP полимери. Те се отличават с добра гъвкавост при ниски температури и отлична устойчивост на топлина и UV лъчи. Тези параметри имат положително влияние върху  устойчивостта на стареене, което увеличава експлоатационния живот на целия покрив.

От друга страна бялата светлоотразителна посипка на втория хидроизолационен пласт допълнително допринася за намалянето на работните температури на покрива благодарение на високия индекс на отражение на слънчевата светлина.

В допълнение на хидроизолационните дейности, Ви Джи Еф Инженеринг достави и монтира на последното ниво на Адора 3 димоотвеждащ изход за плосък покрив от продуктите на Еssertec.