Новата мултифункционална сграда на белгийската компания за микроелектроника Мелексис включва производствени помещения, център за нayчнo-изcлeдoвaтeлcĸa и paзвoйнa дeйнocт и складови площи. Проектът предвижда реализиране на озеленена зона за отдих на част от покрива на сградата и облагородяване на цялата прилежаща територия на имота с разширяване на капацитета на паркинг зоната.

Главният изпълнител Кордеел България избра ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг за хидроизолационните дейности при покривите на новата база и противопожарния резервоар на обекта.

Техническото решение при покривите на многофункционалната сграда предвижда полагане на еднопластова хидроизолационна система с мембрана на водещия производител на синтетични фолиа и дългогодишен партньор на ВИ ДЖИ ЕФ – Renolit. Освен по-бързия и технологичен монтаж, важно предимство на еднопластовите системи е, че са по-леки от многопластовите, монтажът им не зависи от външнте условия и при полагане на мембраната не се използва открит пламък.

Избраната за покривите PVC мембрана Аlkorplan e с армировка от тъкан полиестер, притежава отлични механични свойства и е устойчива на атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи.

В процес на хидроизолиране е резервоарът за противопожарни нужди към сградата. Изолацията при външната страна на съоръжението е решена с двупластова битумна хидроизолация от продуктовата гама на General Membrane, която е защитена по вертикал с XPS плоскости и HDPE мембрана EcoDrain. За водоплътност от вътрешната страна на резервоара се предвижда система, която включва PVC мембрана.

Благодарение на дългогодишния си опит и работа с висококачесвени материали на водещи производители, ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг е предпочитан партньор при значими проекти, които изискват специфични решения и качествено изпълнение.