За ремонтните дейности на покривната хидроизолация на сграда на Примекс, които са вносител и дистрибутор на гуми за превозни средства и предлагат широка гама от сервизни услуги за автомобили, се погрижиха от ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг.

Сградата, намираща се на бул. Ботевградско шосе в София, е едноетажна със стоманобетонна конструкция и с височина 14 м. Преди изпълненито на изолационните дейности, специалистите от ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг извършиха оглед на съществуващото състояние на покрива, предоставиха техническо предложение за полагането на нова хидроизолация и решаването на някои конфликтни детайли.

Новата хидроизолационна система на покрива на сградата е изпълнена с механично-закотвена EverGuard TPO хидроизолационна мембрана, като всички детайли са съобразени с изискванията на фирмата-производител – GAF, САЩ.

Хидроизолационната  система, на база термополиолефин, се характеризира с редица съществени предимства пред останалите листови (рулонни) хидроизолации. Високите якостни характеристики на мембраната са резултат от изключителната комбинацията от термополиолефин и армираща основа от полиестер. EverGuard TPO мeмбраната е устойчива на UV лъчение, на високи и екстремно ниски температури. Съставът на мембраната е разработен така, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения. Не на последно място белият цвят, в който се предлага EverGuard TPO мембраната, има отлични светлоотразителни свойства и по този начин удължава експлоатационния живот на целия покривен пакет.

Специалистите от ВИ ДЖИ ЕФ имат опита да предложат решения в сферата на хидроизолационните дейности и изпълнение с материали на водещи европейски и световни производители.