За хидроизолирането на терасите и скатния покрив на многофамилна жилищна сграда, намираща се в София, главният изпълнител Мират груп избра Ви Джи Еф Инженеринг.

За да се изпълни надеждна хидроизолация при всички тераси на сградата е положена двупластова хидроизолационна система с битумни мембрани. Ви Джи Еф обърна внимание при техническото решение и изпълнение на основните детайли на терасите, а именно хидроизолирането около отводнителите и обработката на битумната мембрана в зоната на дограмата.

Системното решение за скатния покрив включва хидроизолационно покритие с битумните керемиди на Tegola Canadese, монтирани върху пласт битумна мембрана. По този начин, освен че осигурява равна основа за финишното покритие, мембраната има функцията и на допълнтителна хидроизолационна защита.

Битумните керемиди с минерална посипка от своя страна са надеждно и леко решение, подходящо за покриви с наклони от 15° до 90°. Те са приложими при покриви с разнообразна форма и сложна геометрия.

Керемидите на Tegola Canadese придават естетична визия на покривите, благодарение на богатото разнообразие от цветове и форми. Минералната посипка е изработена от изключително твърдия камък базалт, който не абсорбира влага. При изключително високи температури посипката се оцветява с неорганични пигменти. Този процес прави цветовете устойчиви на времето, предпазва битумните слоеве от ултравиолетовите лъчи и гарантира и по-дългия живот на керемидите.

При техническите предложения за хидроизолационните дейности, специалистите от Ви Джи Еф Инженеринг предоставят комплексни решения с оглед на съществуващата конструкция, изпитаните в годините системи и желаната визия. А опитът им в изпълнението на разнообразни проекти с качествени материали на утвърдени производители, гарантира дълготрайност и надежност на предложените решения.