Разположен в полите на Витоша, в м. Гърдова Глава, новият комплекс „Бояна” се състои от три многофамилни жилищни сгради. ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълни хидроизолационните дейности при покривите на сградите, при всички открити тераси и лоджии, както и върху плочата над подземните гаражи.

ПОКРИВИ

Решението за плоските покриви на сградите включва полагане на битумна пароизолационна мембрана Gemini Vapor VA APP -10°C, с цел предотвратяване навлизането на влага от вътрешността на сградата в топлоизолационния слой. Специализираната битумна мембрана има отлична дименсиална стабилност, благодарение на армировката от фибростъкло, стабилизирана надлъжно с усилени стъкловлакнести нишки, а вложката от алуминиево фолио в състава на мембраната, я прави абсолютна парна бариера.

Над топлоизолационния слой и армираната замазка е изпълнено двупластово системно решение с хидроизолационни мембрани от висококачествен дестилиран битум, модифициран с еластопластомерни полимери, атактен полипропилен (АPP) и селективно подбран стабилизиращ пълнител. Положените АPP мембрани на покривите на комплекс „Бояна” притежават висока устойчивост на топлина, а покритието от минерална посипка на втория пласт защитава от UV лъчи и повишава допълнително живота на битумната мембрана.

ТЕРАСИ И ЛОДЖИИ

При всички тараси и лоджии на комплекс „Бояна” е положена отново пароизолационна мембрана под топлоизолационния слой, а над армираната замазка за наклон и под мразоусточивия гранитогрес са изпълнени два пласта битумна хидроизолационна мембрана на база SBS полимери от продуковата група Venus FC SBS –20°C.

ПАРТЕРНА ПЛОЧА

Между трите сгради на комплекс „Бояна” е разположен подземен гараж на един етаж с едно полуниво пред едната сграда. За надеждното хидроизолиране на плочата над подземния гараж и за възможността да се изпълни озеленяване от декоративни, дървесни и тревни насаждения в обособени цветарници и други зелени площи над партерната плоча, ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг положи двупластова система за хидроизолиране на озеленени площи.

Техническото решение включва полагане на битумната хидроизолационна мембрана Gemini Garden, която осигурява втори кореноустойчив пласт, благодарение на специалните химически добавки в състава й.

С богатия си опит в областта на хидроизолационните дейности, дългогодишното си партньорство с водещи производители на материали и прецизността при изпълнение на всеки детайл, ВИ ДЖИ ЕФ има капацитета да предоставя технически решения и да гарантира за качественото им реализиране.