В стремежа си да предостави най-добрите и търсени решения на своите клиенти и партньори, ВИ ДЖИ ЕФ разработи нова линия разделителни алуминиеви бордове.

Алуминиевите бордове от серия AluStrip се предлагат в три основни варианта – за оформяне на бордове при зелени покривни градини, за кантиране на тревни площи и за настилки. Използват се за разделяне на тревата от растения, камъни и други инертни материали. Подходящи са за направата на декоративни фигури от камъни с различна фракция, цвят и форма, както и разделяне на различни настилки. При изграждане на бордове за интензивни и екстензивни покриви, детайлът е специално разработен за правилно дрениране на излишното количество вода.

Перфориран борд AluStrip Roof – разделителен Г-образен алуминиев профил за оформяне на бордове при интензивни и екстензивни зелени покриви. Предотвратява запълването на улуците с почва, дренира излишната вода и същевременно  допринася естетическите качества на пространството. Алуминиевите профили имат дълъг експлоатационен период, не утежняват конструкцията, а специално разбработените перфорации в основата им позволяват обработване с хидроизолация.

Неперфориран борд AluStrip Garden – разделителен алуминиев борд за кантиране на тревни площи. Има висока естетическа стойност и дълговечност, а нарязаната основа позлволява оформянето, както на дъги, така и на прави участъци. Профилът AluStrip Garden се предлага в различни височини, което позволява неговото широко приложение.

Перфориран борд AluStrip Paving – специално разработен алуминиев профил за настилки. Позволява отделяне на различните типове настилки, разделянето им от зелени площи/дренажи и други. Профилът е с усилен ръб с дебелина 2 мм, което го прави по-устойчив.

Всички бордове от серията AluStrip могат да бъдат предложени с прави и ъглови планки за снаждане на отделните елементи. Планките са специфични за всеки размер.

Част от предимствата, които предлага този продукт са:

  • Дълготрайност;
  • Практични размери;
  • Устойчив материал, който не отделя химикали в почвата;
  • Опростен монтаж;
  • Високи естетически свойства.

Лесният монтаж и дълготрайността на материала, от който са изработени, правят профилите от серия AluStrip все по-популярно решение не само за покривни градини, но и в изграждането на геопластики, кантиращ борд между тревна площ и инертен материал и др.