В стремежа си да предостави най-доброто на своите клиенти и партньори, Ви Джи Еф разработи нова серия от решения и спомагателни елементи за зелени покриви и тревни площи, а именно – разделителни профили Alustrip и ревизионна шахта AluBox.
Кантиращите елементи са неизменна част от една естетически привлекателна залена площ. Разделянето на декоративен камък, естествени борови кори, цветен мулч и други материали от тревните площи става лесно и достъпно с алуминиевипрофили AluStrip Garden. Материалът, от който се изработват, е устойчив на атмосферни влияния като дъждове, слънцегреене, също и препарати за торене, подхранване на растителността и др. Той е податлив на моделиране и позволява полагане както в прави линии, така и в дъгообразни форми.
Всички бордове от серията AluStrip могат да бъдат предложени с прави и ъглови планки за снаждане на отделните елементи. Планките са специфични за всеки размер, а височините на профилите могат да бъдат специално модифицирани спрямо конкретна ситуация.

AluStrip Garden е Г-образен профил, който се предлага с височина 5 см и 10 см. Той е подходящ за оформяне на бордове при зелени покривни градини, за кантиране на тревни площи, направа на декоративни фигури от камъни с различна фракция, цвят и форма, разделяне на различни настилки и др. 

При изграждане на бордове за интензивни и екстензивни зелени покриви с необходимост от залепване на профила към хидроизолационните слоеве е специално разработен перфориран борд AluStrip Roof. Той също е с Г-образна форма. За правилно дрениране на излишното количество вода са предвидени отвори във вертикалната му част, а специално разбработените перфорации в основата, позволяват обработване с хидроизолация. Този тип профил е с П-образен горен ръб и е подходящ за направа на прави форми в пространството.

За да се предотврати запълването на воронки с почва, коренища и друг инертен материал, Ви Джи Еф разработи ревизионна шахта AluBox. Тя е много устойчива, не отделя химикали в почвата и не утежнява покривната конструкция. Стандартната височина на основното ѝ тяло е 25 см. Също така ревизионната ни шахта може да бъде комбинирана с надстройките, които предлагаме и да станe с 15 или 20 см по-висока. Благодарение на отворите във вертикалната част на AluBox, се позволява правилно водооттичане към воронките. Материалът, от който е изработена, позволява да бъде прахово боядисана според търсената визия от клиента.