Представяме ви обект, в който с предизвикателствата, свързани с ландшафтното моделиране на терена, се справи екипът на Ви Джи Еф Инженеринг.

При строителството на нов жилищен комплекс в кв. Бояна, гр. София, бе потърсено решение за обличането на опорна конструкция с бетонни пилоти, разположена по периферията на имота.

Екипът на Ви Джи Еф Инженеринг разработи и предостави решение за облицовка на бетоновата конструкция, посредством изграждане на модули от електрозаварени габиони.

Решението спомогна за подобряване визията на дворните площи в жилищния комплекс. Създаде се уютно пространство и хармонично вписване на подпорната конструкция към цялостния дизайн на комплекса. Камъкът, използван на обекта за запълване на габионите, допринася за постигане на единен архитектурен образ.

Монтираните габиони са с високо ниво на антикорозионна защита, гарантираща устойчивост във времето без риск от компрометиране на кострукциите и визията на дворното пространство.

Габионите, представляващи обемни конструкции от електрозаварени мрежи с различни размери, които Ви Джи Еф предлага, са подходящи за различни архитектурни и ландшафтни приложения:

  • при вертикално планиране на терена за изграждане на гравитачни подпорни стени
  • за изграждане на преградни стени, декоративни стени за сепариране на отделните зони и подчертаване характерни особености на градината
  • при създаване на увеселителни паркове, детски площадки и еко-паркове
  • като основен елемент при изграждане на огради, оградни основи, пейки за отдих, стъпала, барбекюта и други архитектурни елементи в дворното пространство
  • за хоризонтиране на площадки при терен със силно изразен наклон

Ви Джи Еф се справя с предизвикателста, изискващи решения, свързани с ландшафтно проектиране, което да повиши естетическата стойност и устойчиво строителство.