Представяме Ви обект, в който с предизвикателствата, свързани с ландшафтното моделиране на терена се справи екипът на ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг.

При строителството на нов жилищен комплекс в кв. Бояна, гр. София бе потърсено решение за обличането на опорна конструкция с бетонни пилоти, разположена по периферията на имота.

Екипът на ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг разработи и предостави решение за облицовка на бетоновата конструкция, посредством изграждане на модули от електрозаварени габиони.

Решението спомогна за подобряване визията на дворните площи в жилищния комплекс. Създаде се уютно пространство и хармонично вписване на подпорната конструкция към цялостния дизайн на комплекса. Камъкът, използван на обекта за запълване на габионите, допринася за постигане на единен архитектурен образ.

Монтираните габиони са с високо ниво на антикорозионна защита, гарантираща устойчивост във времето, без риск от компрометиране на кострукциите и визията на дворното пространство.

Габионите, представляващи обемни конструкции от електрозаварени мрежи с различни размери, които ВИ ДЖИ ЕФ предлага, са подходящи за различни архитектурни и ландшафтни приложения:

  • При вертикално планиране на терена за изграждане на гравитачни подпорни стени;
  • За изграждане на преградни стени, декоративни стени за сепариране на отделните зони и подчертаване характерни особености на градината;
  • При създаване на увеселителни паркове, детски площадки и еко-паркове;
  • Като основен елемент при изграждане на огради, оградни основи, пейки за отдих, стъпала, барбекюта и други архитектурни елементи в дворното пространство;
  • За хоризонтиране на площадки при терен със силно изразен наклон.

ВИ ДЖИ ЕФ се справя с предизвикателста, изискващи решения, свързани с ландшафтно проектиране, което да повиши естетическата стойност и устойчиво строителство.