ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг изпълни изолационните дейности и ламаринените обшивки на покрива на жилищна сграда Мираж в гр. София. Новата сграда е проектирана с две подземни нива, партер, седем етажа и две терасовидни нива.

Техническото решение за плоския покрив на сградата включва полагане на двупластова хидроизолационна система с APAO битумни мембрани на водещия италиански производител General Membrane. За първи пласт е положена битумна мембрана Galaxy FC APAO -25°C, a за втори пласт – Galaxy FC GR APAO -25°C White, която е с бяла минерална посипка.

Концепцията на модифицирания с АPAO (аморфен поли-алфа олефин) битумен композит е да съчетава най-добрите характеристики на APP и SBS базираните материали:

  • Висока устойчивост на топлина и UV лъчи;
  • Отлична огъваемост при ниски температури;
  • Много голямата якост на механично натоварване;
  • Силна степен на адхезия към основата;
  • Лесно изпълнение на детайли.

Голямото предимство на този тип мембрани е изключителната им устойчивост на стареене, вследствие на атмосферните условия и ултравиолетовите лъчи. За този показател допълнително допринася бялата минерална посипка на заложената за втори пласт Galaxy FC GR APAO -25°C White хидроизолационна мембрана.

Производството на всички ламаринени обшивки по бордовете и коминни шапки за покрива на жилищната сграда Мираж е дело на ВИ ДЖИ ЕФ Метали. С индивидуален подход към всеки проект, производственият отдел на фирмата има оборудването и капацитета да изработва метални завършващи елементи и водоотвеждащи системи за скатни покриви с висока прецизност и бързина.

В основната си част покривът на сградата е плосък, но в един участък  е разработен и детайл за скатен покрив с хидроизолационно покритие от битумни керемиди на Tegola Canadese. При този участък е реализирана и водоотвеждаща система от безшевни улуци, водосточни тръби и всички необходими за системата аксесоари.