След надеждното и професионално изпълнение на хидроизолационната система за плосък покрив, ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг достави и изпълни дренажната система за зелени покриви на обект, намиращ се в гр. София, кв. Горна Баня.

Дренажната мембрана с чашки и прорези Maxistud 20F в комбинация с нетъкан геотекстил е надеждно решение за всяка покривна градина.
Maxistud 20F, представлява HDPE мембрана с чашки и прорези, която е специално разработена за приложения, изискващи едновремнно водозадържане и дренажна пропускливост при водонасищане. Кухините на дренажната мембрана имат водозадържащ капацитет 5 л/м², което ги прави изключително подходящи при озеленяване на екстензивни и интензивни покривни градини. Високите якостни показатели, както и бързият и лесен монтаж правят Мaxistud 20F предпочитан избор от професионалните изпълнители на зелени покриви и тераси.
Използваният при озеленяването на покривната тераса нетъкан геотекстил представлява материал с тънка текстура от иглонабити или термично свързани полипропиленови нишки. Благодарение на изключителните си механични качества, предлаганият от ВИ ДЖИ ЕФ геотекстил намира приложение във всички сфери на строителството.

Благодарение на своята структура, нетъканият геотекстил не позволява на почвата да достигне до дренажната мембрана и да компроментира нейната функция. Освен това играе ролята на филтър, пречистващ водата от твърдите частици, която отива в дренажната система.

Зелените площи са отделени от настилката посредством специално разработени перфорирани метални профили, които ВИ ДЖИ ЕФ Метали изработва по предварително зададени параметри и размери.

Детайлна информация, относно системите за зелен покрив, може да откриете на www.vjflandscape.com или като се обърнете към ландшафтните ни архитекти в офиса на ВИ ДЖИ ЕФ в гр. София.