НачалоРешенияЛандшафтДренажни решенияРешения за вертикално дрениранеДрениране на екстериорен цветарник над подземен гараж

Дрениране на екстериорен цветарник над подземен гараж

Дрениране на екстериорен цветарник над подземен гараж

Описание

При изграждането на такъв тип цветарник, един от основните проблеми е задържането на вода в резултат на поливане или дъждове. При този тип съоръжения от съществено значение е правилното хидроизолиране и направата на надежден дренаж.

За целта върху готовите бетонови или зидани стени на цветарника и неговото дъно се предвижда полагане на два слоя битумна хидроизолация, като вторият Gemini Garden е със специални добавки, осигуряващи неговата защита от корени. Върху така положената хидроизолация се полага слой дренажна мембрана Maxistud 20F.

Тя разпределя равномерно водата и задържа 5л/кв.м. от нея, осигурява на корените на растенията воден запас и необходимата влага до следващото поливане. Дренажната мембрана също така спомага отвеждането на излишната вода към сифона.

Нетъканият геотекстил, положен върху дренажната мембрана спомага за правилното и функциониране, като не позволява на почвата да запълни чашките и да ги запуши.